Verkoopfacturen doorsturen naar uw boekhouder via de CodaBox koppeling

Door de koppeling met CodaBox te activeren is het eenvoudig om verkoopfacturen door te sturen naar het softwarepakket van uw boekhouder, waardoor uw boekhouder de facturen nog makkelijker kan verwerken. Zowel uw bedrijf als uw boekhoudkantoor moeten bekend staan in het systeem bij CodaBox om gebruik te maken van deze functie. Indien uw bedrijf en/of uw boekhouder geen account hebben bij CodaBox zal u tijdens het opzetten van de koppeling hierover een melding krijgen. 

onFact account koppelen aan CodaBox abonnement

Om deze module te activeren volgt u volgende stappen:

  1. Ga via het menu rechtsboven in onFact naar 'Apps & koppelingen'.
  2. Activeer de koppeling 'CodaBox: verkoopfacturen doorsturen naar boekhouder'.
  3. Klik op de knop 'Instellingen' naast deze koppeling.
  4. Vraag een CodaBox-token aan door op de groene knop te klikken. De token-aanvraag gebeurt op basis van uw btw-nummer, zorg er dus voor dat uw btw-nummer correct is ingesteld in de bedrijfsinstellingen. 
  5. Wanneer uw btw-nummer gekend is bij CodaBox en deze dienst beschikbaar is voor uw btw-nummer, ontvangt u een token via e-mail. Indien deze dienst niet beschikbaar is neemt u contact op met uw boekhouder of met CodaBox, afhankelijk van de feedback die u krijgt van ons systeem.
  6. Kopieer de token dat u via e-mail ontvangen heeft nu in het daarvoor voorziene veld en bevestig. De accounts zijn nu gekoppeld en u kan nu starten.
  7. Wanneer u nu de lijst met facturen opent ziet u een extra kolom met het CodaBox-logo. U kan de facturen aanvinken die u wil doorsturen naar uw boekhouder via CodaBox. Eenmaal deze zijn doorgestuurd zal in deze kolom het Codabox-logo verschijnen. Let wel op: elk factuurnummer kan slechts eenmaal doorgestuurd worden. Zorg er dus voor dat uw facturen definitief afgesloten zijn. 

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons