Rekeningen

Zowel je inkomende als uitgaande transacties kunnen worden bijgehouden in het overzicht van je 'Rekeningen'. Per rekening (bv. zichtrekening, cash ontvangsten, ...) vind je hier alle transacties terug en indien gewenst ook de balans/saldo.

Om per rekening je transacties in onFact te bekijken, ga je naar 'Betalingen'. Hier kan je via de blauwe knop 'Bekijken' alle transacties per rekening bekijken.

Een rekening toevoegen

Er zijn drie manieren waarop hier rekeningen kunnen vermeld worden.

Koppeling met online betalingen

Als je werkt met een online betaalprovider zal er automatisch een rekening aangemaakt worden waarin de betalingen van deze provider terechtkomen.

Koppeling met bank

Zijn je rekeninggegevens gekoppeld via bv. CodaBox, dan zullen je gekoppelde rekeningen automatisch worden opgehaald in onFact. Ze worden aangemaakt als aparte rekening.

Handmatige invoer

Zijn er ook contante kassa-ontvangsten, dan kunnen die op een contanten-rekening verwerkt worden. Zo'n rekening moet je als 'Financieel dagboek' handmatig gaan toevoegen.

  • Klik rechtsboven op je e-mailadres in onFact

  • Ga naar 'Instellingen bedrijf'

  • Ga naar de tab 'Dagboeken en nummering'

  • Scroll naar onderaan de pagina tot bij 'Financieel dagboek' en klik op de groene knop 'Financieel dagboek toevoegen'.

Er opent zich een venster waar gevraagd wordt naar een naam en een eventueel IBAN nummer.

Voor de invoer van een rekening kan de naam vrij gekozen worden (bv. contanten, kassa, ...). Het veld 'IBAN' kan leeg gelaten worden. Klik op 'Toevoegen' om deze rekening aan je financiële dagboeken toe te voegen.

Saldo/balans weergeven

Het is mogelijk om per rekening ook een totaal weer te geven. Klik hiervoor in het overzicht van je Rekeningen op de blauwe 'Acties' knop en selecteer 'Instellingen'.

Je komt nu op de pagina 'Dagboeken' terecht. Scroll daar naar onder tot de sectie 'Financieel dagboek'. Hier zie je opnieuw je rekeningen verschijnen. Klik op de gele knop 'Bewerken' om de instellingen van een rekening aan te passen.

Om het saldo weer te geven kan je kiezen uit twee opties:

  • Saldo uit externe bron: selecteer deze optie als je voor deze rekening je gegevens ophaalt via CodaBox of Ponto.

  • Balans berekenen: selecteer deze optie als dit bv. een rekening betreft waarop je manueel cash ontvangsten invoert.

Voor elke ingestelde rekening zal er nu een totaal verschijnen in je overzicht van 'Rekeningen':

Last updated