Cebeo

⭐ PREMIUM

Cebeo is een groothandel in elektrisch (installatie)materiaal. Via de koppeling met Cebeo kan je rechtstreeks de productlijst van Cebeo doorzoeken, producten selecteren en ze opladen in je onFact-documenten. Geselecteerde producten kan je opslaan in een eigen onFact-productlijst; die wordt live geüpdate met beschikbare prijzen en productinformatie (o.a. productfoto).

Koppeling activeren en configureren

Om deze koppeling in onFact te kunnen gebruiken moet je ze eerst activeren.

  1. Ga rechtsboven naar je e-mailadres en klik er op om het menu te openen.

  2. Ga naar 'Apps en koppelingen'.

  3. Bij de apps en koppelingen m.b.t. Producten kies je 'Cebeo'; klik op de groene knop 'Activeren'.

  4. Zodra de module geactiveerd is, verschijnt de gele knop 'Configureren'. Klik er op om je Cebeo-gebruikersgegevens in te voeren en de webshop te koppelen. Klik op 'Connectie maken' om te verbinden.

Opgelet: om deze koppeling te kunnen maken heb je een account nodig voor de CEBEO webservices. Dit kan een andere account zijn dan degene die je al hebt voor de e-shop. Als je een foutmelding ontvangt bij het invoeren van klantinformatie kan je support@onfact.be contacteren om een extra klantenprofiel aan te maken.

Producten opzoeken en selecteren in de webshop

Bij het aanmaken van een offerte/factuur/... kan je op niveau van een productlijn klikken op het vergrootglas aan de linkerkant van de productlijn. Dit opent een pop-up:

Je kan producten selecteren uit je eigen productlijst, of uit de lijst van Cebeo. Onder het Cebo-logo staan twee knoppen:

Folder

Opent de lijst van producten van Cebeo die reeds geïmporteerd werden in onFact (zie verder). Selecteer een product om in te laden in je onFact-document.

Vergrootglas

Live zoeken in de catalogus van Cebeo om afzonderlijke producten te selecteren en in te laden in je onFact-document:

Via het zoekveld rechtsboven kan je een artikel opzoeken. Klik op het icoon met uitgaand pijltje om het item te bekijken op de website van Cebeo. Klik op de blauwe knop 'Importeren' om het product toe te voegen aan je document.

Producten importeren in onFact

Zodra de koppeling actief is, verschijnt in het menu onder 'Producten' een nieuwe onderverdeling: alle producten, door jou aangemaakte producten, of een productenlijst van Cebeo.

Eens een product vanuit de Cebeo 'live zoeken' lijst opgenomen wordt in een onFact-document, wordt het automatisch toegevoegd aan de productenlijst van Cebeo in onFact. Producten worden ingedeeld op basis van de door Cebeo voorziene productgroepen. Voorbeeld:

Dit opent de 'Live zoeken' productlijst, van waaruit je producten kan aanklikken om in onFact op te slaan.

Opties voor koppeling

In dit gedeelte kan je bepalen welke productinfo en verkoopprijzen in onFact worden opgenomen.

  1. Klik rechtsboven op je e-mailadres in onFact en ga naar 'Apps en koppelingen'

  2. Bij de apps en koppelingen m.b.t. Producten kies je 'Cebeo'; klik op de gele knop 'Configureren'.

Wanneer je de koppeling de eerste keer activeert, duurt het enkele minuten voordat de productinformatie beschikbaar is. Vernieuw na enkele minuten de pagina eens om de productinformatie te kunnen raadplegen.

Omschrijving producten

In onFact en op je documenten wordt de productomschrijving van de leverancier overgenomen. In dit venster kan je de beschikbare velden aan de rechterkant consulteren en op basis van de voorgestelde tags (% ..... %) het volgnummer, de naam en eventuele omschrijving van het product samenstellen.

Geef je in bovenstaand voorbeeld in de Optionele omschrijving volgende combinatie in '%description_short% - %reference%' dan zal dit resulteren in 'CPL WCD PEN+VEILIGH. - 101-66601'.

De standaardnummering van producten in onFact is opgebouwd als 'P0001'. Als productnummers via een leverancierskoppeling worden ingeladen, zal de standaard 'P' voor het nummer geplaatst worden (bv. P3771164). Als je dit niet wenst, kan je de nummering van je producten in onFact aanpassen ('P' weglaten) vooraleer je producten via een leverancierskoppeling gaat importeren. Lees hier hoe je dat doet.

Prijsbepaling

De prijs van producten wordt dagelijks geactualiseerd op basis van de prijs bij de leverancier. In onFact kan je daarom de verkoopprijs bepalen via een 'prijsaanpassing'. Het ingevoerde percentage wordt toegepast op de leveranciersprijs, waardoor de verkoopprijs mee stijgt in geval van prijswijzigingen bij de leverancier.

Geavanceerde instellingen

Stockbeheer

Als 'Stockbeheer' geactiveerd is, wordt dit ook voor Cebeo-producten geactiveerd. Als een product wordt opgenomen in een verkoopfactuur en je stockbeheer op basis van verkoopfacturen opvolgt, zal de stock verminderd worden. Ontvang je van Cebeo een aankoopfactuur, dan kunnen deze ontvangen producten de stock weer doen vermeerderen.

Vraag aan Cebeo om je aankoopfacturen te ontvangen als e-factuur (xml-bestand) of via PEPPOL. Op die manier kan je ze per productlijn gaan verwerken en eenvoudig de stock updaten.

Productfoto

Indien er voor het geselecteerde product een productfoto wordt aangeboden door de leverancier, wordt deze automatisch mee opgenomen in de productfiche in onFact.

Om een productfoto ook te tonen op de PDFs van je documenten, moet je een specifieke template activeren. Klik hier om te lezen hoe je deze foto's op je documenten kan weergeven.

Vertalingen

Als je de app 'Anderstalige klanten' hebt geactiveerd en de leverancier voorziet productvertalingen, zullen deze vertalingen ook in de productfiche van onFact worden ingeladen. Lees hier hoe je deze app activeert.

Last updated