CodaBox

CodaBox is een externe dienst waarlangs je bankverrichtingen kan importeren zodat facturen automatisch als 'betaald' worden gemarkeerd. Door je onFact-account via CodaBox te koppelen aan je bankrekening halen wij dagelijks je bankuittreksels op en vergelijken we die via een slim algoritme met je openstaande facturen. Als er een match gevonden wordt, wordt de betaling automatisch verwerkt en hoef je zelf niets meer te doen.

Heb je een CodaBox-abonnement?

Om je onFact-account te koppelen aan je bankrekeningen moet je een CodaBox abonnement hebben.

In sommige gevallen heeft je boekhouder voor jou reeds een abonnement afgenomen om je bankuittreksels te verwerken in zijn eigen boekhoudsoftware. In dat geval kan je hetzelfde abonnement (gratis) gebruiken in onFact. Informeer dus best even of dit zo is.

Heb je nog geen abonnement? Ga dan naar de CodaBox-website om zelf een abonnement af te sluiten: op de homepagina vind je rechtsboven een knop 'Start nu'.

onFact-account koppelen met CodaBox

Om Codabox te koppelen met onFact volg je volgende stappen:

  1. Klik rechtsboven in onFact op je e-mailadres om het menu te openen

  2. Ga naar 'Apps & koppelingen'

  3. Selecteer de tab 'Betalingen'

  4. Klik bij 'CodaBox: koppel je bankrekeningen' op de groene knop 'Activeren'

Eens geactiveerd verschijnt een gele knop 'Configureren': klik er op.

Vraag een CodaBox token aan door op de groene knop te klikken.

De token-aanvraag gebeurt op basis van je btw-nummer, zorg er dus voor dat je btw-nummer correct is ingesteld in de bedrijfsinstellingen.

Als je btw-nummer gekend is bij CodaBox en deze dienst beschikbaar is voor jouw btw-nummer, ontvang je een token via e-mail. Indien deze dienst niet beschikbaar is neem je best contact op met je boekhouder of met CodaBox, afhankelijk van de feedback die je krijgt.

Kopieer de token die je via e-mail ontvangen hebt in het daarvoor voorziene veld en bevestig: de accounts zijn nu gekoppeld en je kan starten!

De CodaBox-koppeling kan enkel gegevens ophalen van bij de start van de koppeling. Er is dus geen retroactieve koppeling; voorgaande facturen/betalingen dien je dus nog op een andere manier op te volgen.

Last updated