Hoe kan ik mijn bestaande klanten, producten, facturen, ... naar onFact migreren?

Ben je net gestart met onFact? Fijn! Als je al een tijdje aan het ondernemen bent heb je misschien al een uitgebreid klantenbestand of enkele facturen.

Klanten, leveranciers, prospecten en producten/diensten kan je eenvoudig in onFact importeren. Deze bestaan vaak in Excel of CSV (een tabel) en kunnen we zo inlezen. Hiervoor is een importfunctie beschikbaar in onFact.

Facturen en creditnota's die opgemaakt zijn buiten onFact, kan je ook importeren. Dat gebeurt op basis van UBL-bestanden. Ook voor deze documenten is een importfunctie beschikbaar.

Heb je deze documenten niet in UBL-formaat? Dan kunnen we deze helaas niet verwerken. Een pdf-bestand, vaak de finale vorm van bv. de factuur, kan door software niet rechtstreeks uitgelezen worden (systeem weet op basis van een pdf niet wat bijvoorbeeld de klantnaam is, de lijnen, bedragen, ...).

Om de import van eerder aangemaakte documenten naar onFact te realiseren, kan je dan via onze API werken. Als de verkoopfacturen in een ander systeem aangemaakt werden, kan die info mogelijk uit dat systeem worden gehaald en via onze API weer (geautomatiseerd) in onFact ingevoerd worden. Om dit tot stand te brengen zal je wel iemand moeten engageren die deze koppeling kan realiseren. De info over onze API is hier beschikbaar: https://documentatie.onfact.be/overige-functies/api

Offertes en andere documenttypes kunnen niet in onFact geïmporteerd worden, tenzij via hierboven vermelde API-integratie.

Last updated