Btw-nummer opzoeken

In onFact is het mogelijk om op een eenvoudige manier een btw-nummer op te zoeken. onFact is gekoppeld aan het VIES-systeem van de Europese Unie waardoor alle Europese btw-nummers opgezocht kunnen worden en de gekoppelde bedrijfsgegevens opgehaald kunnen worden.

Bedrijfsgegevens kunnen opgezocht worden aan de hand van hun btw-nummer tijdens het aanmaken van een klantenfiche of tijdens het aanmaken van een document. Vul eenvoudig in het veld 'btw-nummer' het btw-nummer van de klant of leverancier in en druk op de knop 'Valideren' naast dit veld.

F.A.Q:

Q: Ik krijg de melding: "Service niet beschikbaar"

A: Omdat de database van btw-nummers dagelijks wijzigt bij de overheid, is het niet mogelijk om hiervoor een eigen service op te zetten. Daarom zijn we afhankelijk van de VIES-service van de Europese Unie voor het valideren van een btw-nummer en het ophalen van gekoppelde gegevens. Indien er problemen zijn bij de VIES service, is het dus ook niet mogelijk om in onFact de btw-nummers te valideren. Via de website van VIES kan je zelf testen of er problemen zijn met de service.

Q: Ik krijg de melding: "Ongeldige structuur"

A: Een btw-nummer begint steeds met de landcode, gevolgd door een bedrijfsnummer. Voor Nederland start elk btw-nummer met "NL" gevolgd door 9 cijfers, letter B, en een controlegetal van 2 cijfers. Voor de validatie of het ophalen van gegevens moet steeds de landcode, bijvoorbeeld "NL" voor het nummer staan.

Q: Het btw-nummer is geldig maar er worden geen adresgegevens opgehaald?

A: Niet elke lidstaat van de EU biedt een openbare database aan met de adresgegevens van ondernemingen. Voor Spaanse btw-nummers bijvoorbeeld, wordt er enkel weergegeven of het om een geldig btw-nummer gaat, maar worden er geen adresgegevens gedeeld.

Last updated