E-mailtemplates

Het is in onFact ook mogelijk om opmaak te voorzien in de e-mails die vanuit onFact verzonden worden. Hieronder een voorbeeld van een e-mail zonder opmaak, een e-mail met opgeladen logo en een e-mail met aangepaste e-mailtemplate.

Je kan verschillende e-mailtemplates met eigen kleuren en logo gebruiken indien je bv. meerdere activiteiten onder een andere naam/huisstijl uitvoert onder één onderneming met hetzelfde btw-nummer.

E-mailtemplates bewerken

  • Ga daarvoor rechtsboven naar je e-mailadres in onFact

  • Kies 'Instellingen bedrijf'

  • Ga naar de tab 'E-mailinstellingen' en scroll naar onder

In deze sectie kan je het e-mailbericht extra vormgeven. Standaard voorziet onFact een bepaalde opmaak, die je via de visuele editor kan aanpassen.

Klik op de gele knop 'Template personaliseren' om je e-mailtemplate aan te passen.

Dit opmaakvenster lijkt op het venster voor personaliseren van de documenttemplates, maar beide staan los van elkaar.

Aan de linkerkant krijg je de mogelijkheid om logo en kleur te kiezen. Daaronder zie je extra keuzes:

  • Structurele vermelding gebruiken: vink je dit aan, dan zal bij de betaalinstructie de structurele mededeling i.p.v. je eigen mededeling (bv. factuurnummer) verschijnen.

  • "Gemaakt met" weergeven: onderaan de e-mail verschijnt een tekstje 'Gemaakt met onFact'

Als je de koppeling met Mollie voor online betalen hebt geactiveerd, zal in de template een betaalknop verschijnen.

Een voorbeeld met opmaak:

Deze opmaak komt als visuele laag boven de emailtekst die je invoert in het venster om je email te verzenden:

Het tekstveld ziet er hetzelfde uit als bij het opmaken van de vlakke tekst. Als deze tekst gecombineerd wordt met de e-mailtemplate uit het voorbeeld, ontvangt de klant deze e-mail als volgt:

Eigen extra opmaak

De weergave van e-mailtemplates kan verschillen afhankelijk van met welk programma de e-mail gelezen wordt. Deze programma's kunnen het lettertype, opmaak, marges, ... anders weergeven dan eigenlijk ingesteld in de template. Het is daarom niet zo eenvoudig om aanpassingen te doen aan de e-mailtemplate zodat deze aanpassing in elk programma goed wordt weergegeven.

onFact biedt zelf geen diensten aan voor aanpassingen aan de e-mailtemplates. De interne code van de e-mailtemplates is wel vrij beschikbaar en kan aangepast worden binnen je onFact account. Je kan dus een (web)designer contacteren om een template op maat te ontwerpen. E-mailtemplates zijn niet specifiek gelinkt aan onFact maar betreft een algemeen concept, dus er is geen gespecialiseerde kennis over onFact nodig.

  • Klik onder de template die je wil aanpassen op de gele knop 'Kopiëren en interne code bewerken'.

  • In deze versie van de template kan je de aangeleverde code invoeren.

Last updated