Samengestelde producten

De uitbreiding 'samengestelde producten' laat toe om samengestelde productaantallen te verkopen maar toch je stockbeheer (voorraadbeheer) op niveau van individueel product bij te werken.

Voorbeelden:

  • een wijnhandel verkoopt wijnflessen per stuk, maar ook in doos van zes stuks. Het samengesteld product is een doos met zes flessen. Als dit samengesteld product verkocht wordt, zullen er in het stockbeheer ineens zes stuks van de teller gaan.

  • een make-up winkel verkoopt make-up producten per stuk, maar als actie wordt er ook een samengesteld doosje verkocht met twee lipsticks, twee blushes en twee nagellakken. Als dit samengesteld product verkocht wordt, zullen er in het stockbeheer telkens twee stuks van elke productteller gaan.

Samengestelde producten activeren

Om deze functie te gebruiken, moet je ze eerst activeren.

  1. Ga rechtsboven naar je e-mailadres en kies 'Apps en koppelingen'.

  2. Bij de apps en koppelingen met betrekking tot producten, kies je 'Samengestelde producten'.

  3. Klik op de groene knop 'Activeren'.

De toepassing van samengestelde producten in onFact is verbonden met het gebruik van de module 'Stockbeheer'. Lees hier hoe je deze module ook activeert vooraleer verder te gaan.

Samengesteld product aanmaken

Om een samengesteld product aan te maken, maak je een nieuw product aan.

  • in het veld 'Optionele extra omschrijving' kan je aangeven wat het samengesteld product allemaal omvat, bv. 'Bevat 3 modems en 1 router'.

  • als verkoopprijs kan je bv. een voordeelprijs toekennen omdat men meerdere producten in één keer aankoopt.

Je samengesteld product is nu aangemaakt. Om het stockbeheer te laten kloppen, moeten er nog individuele producten worden aan toegevoegd. Ga daarvoor naar het venster aan de rechterzijde en klik op de gele knop 'Bewerken' naast 'Samengesteld product'.

In het volgende venster kan je aangeven hoeveel stuks van welk product zullen uitmaken van je samengesteld product (bv. 6 stuks van product A, of 2 stuks van product B én 2 stuks van product C).

De producten die hier ingevoerd worden, worden gekoppeld aan hun eigen stocklijst. Dit wil zeggen dat de verkoop van een samengesteld product ook rechtstreeks invloed zal hebben op de stocklijst van de individuele producten.

Een stockwijziging kan je niet toevoegen op het niveau van je samengesteld product. Voer stockwijzigingen steeds uit op niveau van de individuele producten die deel uitmaken van je samengesteld product.

Last updated