Btw-nummers in Shopify

Shopify is een Canadees bedrijf en biedt geen standaardondersteuning voor Europese btw-nummers. Als je zakelijke verkopen realiseert via je webshop, dien je dus enkele aanpassingen uit te voeren in je Shopify webshop.

onFact gebruikt het veld "Adresregel 2 (bv. appartementnummer)" van de klanten in Shopify om het btw-nummer in te voeren en over te nemen. Dit veld is voornamelijk voorzien voor Amerikaanse adressen met een extra adresregel. Echte appartement- of busnummers van je klanten kunnen eenvoudig op de eerste adreslijn gezet worden.

Een btw-nummer zal enkel herkend worden wanneer deze 8 tekens of meer heeft, wat de minimale lengte is van elk Europees btw-nummer, zodat webshops zonder btw-nummers dit veld nog steeds kunnen gebruiken als busnummer.

De "vertaling" of het label van dit veld kan aangepast worden naar "btw-nummer", zodat de klant niet merkt dat dit intern een ander veld is. Een voorbeeld:

Extra veld activeren

Om dit extra veld te activeren, volg je volgende stappen:

  1. Ga in je Shopify account linksonder naar 'Instellingen'

  2. Ga naar de optie 'Checkout'

  3. Zet de velden 'Bedrijfsnaam' en 'Adresregel 2 (bv. appartementnummer)' op 'optioneel'

  4. Klik rechtsboven op 'Opslaan'

Vertaling of label aanpassen

  1. Scroll helemaal naar onderaan in de checkout-instellingen en klik op de knop 'Taalinstellingen betalingspagina beheren'

  2. Zoek nu naar volgende velden om de vertaling aan te passen:

VeldNieuwe vertaling

Address2 label

Btw-nummer

Optional address2 label

Btw-nummer (optioneel)

Address address2 blank

Voer je btw-nummer in

Btw

Btw-percentages

onFact neemt de berekende btw integraal over uit een Shopify-bestelling. Je dient de btw-berekening dus op een correcte manier in te stellen in Shopify. Indien een bestelling onmiddellijk online betaald wordt, wordt uiteindelijk ook de btw onmiddellijk betaald.

Last updated