Mollie QR code op factuur

Met de Mollie QR code op je facturen bied je klanten de mogelijkheid om je factuur eenvoudig te betalen, zonder dat zij nog alle transactiegegevens moeten invoeren.

Deze QR kan je scannen met je camera, met een QR-lezer of met je bankapplicatie. De klant wordt naar de Mollie betaalpagina geleid, waar de overschrijving kan goedgekeurd worden.

Zodra een transactie via de QR code geslaagd is, verschijnt de betaalinformatie in onFact en wordt de factuur gemarkeerd als 'betaald'.

Ben je reeds voor online betaling van je facturen met Mollie verbonden in onFact, bekijk dan 'Optie B', verder in deze documentatie.

Optie A: Ik heb Mollie nog niet geconfigureerd in onFact

Een account aanmaken bij Mollie

Om Mollie te kunnen gebruiken vanuit onFact, moet je beschikken over een Mollie account. Via de website van Mollie kan je eenvoudig een account voor je bedrijf aanmaken. Je kan hier ook kiezen welke betaalmogelijkheden je activeert en hun tarifering bekijken.

De Mollie-koppeling activeren

'Mollie' in onFact is een integratie die je eerst moet activeren om te kunnen gebruiken.

  1. Ga rechtsboven naar je e-mailadres en klik 'Apps en koppelingen'.

  2. Bij de apps en koppelingen met betrekking tot betalingen activeer je 'Mollie'.

  3. Klik op de gele knop 'Configureren' voor volgende stappen.

De Mollie-koppeling instellen

Een de koppeling geactiveerd is, kan je via de gele knop 'Configureren' je Mollie-account gaan koppelen. Je wordt gevraagd om te connecteren met Mollie: je wordt nu omgeleid naar de mollie.com-omgeving. Daar moet je onFact de toestemming geven om je Mollie-gegevens te raadplegen.

Nadat je via Mollie je hebt aangemeld, zal je in onFact de keuze krijgen om een Mollie-profiel per dagboek te selecteren. Dit is vooral relevant in het geval dat je meerdere betaalschermen in Mollie aangemaakt hebt. Standaard zal daar je bedrijfsnaam verschijnen. Klik op 'Opslaan' om je account te verbinden.

Nu kan je selecteren welke diensten je wil activeren: bij het selecteren van de betaalterminal zullen online betalingen ook standaard aan staan.

Vink hier 'QR op factuur' aan om de Mollie QR op je facturen te plaatsen.

Optie B: Ik gebruik Mollie al voor online betaling in onFact

Ben je al met Mollie gekoppeld voor online betalingen? Dan kan je deze nieuwe services nu ook activeren in je account.

  1. Klik daarvoor rechtsboven op je e-mailadres in onFact.

  2. Ga naar 'Apps en koppelingen' m.b.t. betalingen'.

  3. Klik bij 'Mollie.com' op de gele knop 'Configureren' om het selectiescherm te zien.

Als je hier onderaan ook 'QR op factuur' aanvinkt, zal onFact toestemming vragen om deze extra functionaliteit ook te kunnen koppelen.

Klik op de grijze tekst 'Koppeling vernieuwen' om te verbinden met Mollie en toestemming te geven voor deze activatie. Je wordt hiervoor doorgestuurd naar je Mollie-omgeving.

De Mollie QR-code weergeven op facturen

Als je na instellen van de koppeling een nieuwe factuur aanmaakt, verschijnt er automatisch een Mollie QR-code op je factuur. Voorbeeld:

Zodra een transactie via de QR code geslaagd is, verschijnt de betaalinformatie in onFact en wordt de factuur gemarkeerd als 'betaald'.

Werk je met een aangepaste template (bijzondere aanpassingen in de interne code), dan is het mogelijk dat de code niet automatisch verschijnt. Contacteer ons via support@onfact.nl om de QR-code aan je template(s) toe te voegen.

Last updated