Mollie betaalterminal

Met de Mollie betaalterminal bied je klanten de mogelijkheid om via hun bankkaart, contactloos of via gsm hun factuur te betalen. De terminal werkt draadloos en kan dus makkelijk verplaatst worden. Zodra een transactie via de terminal geslaagd is, verschijnt de betaalinformatie in onFact en wordt de factuur gemarkeerd als 'betaald'.

Ben je reeds voor online betaling van je facturen met Mollie verbonden in onFact, bekijk dan 'Optie B', verder in deze documentatie.

Optie A: Ik heb Mollie nog niet geconfigureerd in onFact

Een account aanmaken bij Mollie

Om Mollie te kunnen gebruiken vanuit onFact, moet je beschikken over een Mollie account. Via de website van Mollie kan je eenvoudig een account voor je bedrijf aanmaken. Je kan hier ook kiezen welke betaalmogelijkheden je activeert en hun tarifering bekijken.

De Mollie-koppeling activeren

'Mollie' in onFact is een integratie die je eerst moet activeren om te kunnen gebruiken.

  1. Ga rechtsboven naar je e-mailadres en klik 'Apps en koppelingen'.

  2. Bij de apps en koppelingen met betrekking tot betalingen activeer je 'Mollie'.

  3. Klik op de gele knop 'Configureren' voor volgende stappen.

De Mollie-koppeling instellen

Een de koppeling geactiveerd is, kan je via de gele knop 'Configureren' je Mollie-account gaan koppelen. Je wordt gevraagd om te connecteren met Mollie: je wordt nu omgeleid naar de mollie.com-omgeving. Daar moet je onFact de toestemming geven om je Mollie-gegevens te raadplegen.

Nadat je via Mollie je hebt aangemeld, zal je in onFact de keuze krijgen om een Mollie-profiel per dagboek te selecteren. Dit is vooral relevant in het geval dat je meerdere betaalschermen in Mollie aangemaakt hebt. Standaard zal daar je bedrijfsnaam verschijnen. Klik op 'Opslaan' om je account te verbinden.

Nu kan je selecteren welke diensten je wil activeren: bij het selecteren van de betaalterminal zullen online betalingen ook standaard aan staan.

Vink hier 'Betaalterminal' aan om via de terminal betalingen te ontvangen.

Optie B: Ik gebruik Mollie al voor online betaling in onFact

Ben je al met Mollie gekoppeld voor online betalingen? Dan kan je deze nieuwe services nu ook activeren in je account.

  1. Klik daarvoor rechtsboven op je e-mailadres in onFact.

  2. Ga naar 'Apps en koppelingen' m.b.t. betalingen'.

  3. Klik bij 'Mollie.com' op de gele knop 'Configureren' om het selectiescherm te zien.

Als je hier onderaan ook 'Betaalterminal' aanvinkt, zal onFact toestemming vragen om deze extra functionaliteit ook te kunnen koppelen.

Betaalterminal gebruiken bij betaling facturen

In het samenvattingsvenster van de factuur, verschijnt bovenaan een nieuwe grijze knop 'Mollie betaalterminal'. Klik er op om je terminal te selecteren (een pop-up venster opent) en bevestig via 'Betaling aanmaken'.

De betaalinfo van de factuur verschijnt nu op je Mollie terminal en kan door de klant betaald worden. Bij een geslaagde transactie wordt meteen teruggekoppeld naar onFact: de betaalgegevens verschijnen bij de factuur in onFact en deze wordt gemarkeerd als 'betaald'.

Kostprijs en informatie

Het gebruik van de Mollie betaalterminal is niet gratis. Je ontvangt namelijk de fysieke terminal en er is een transactiekost. Je kan de voorwaarden nalezen in deze brochure:

Last updated