SFTP (eigen server)

SFTP is een afkorting van Secure File Transfer Protocol. Via SFTP kan je twee computers met elkaar verbinden, om vervolgens bestanden uit te kunnen wisselen. Via SFTP koppel je onFact met je eigen server.

Belangrijk: de koppeling tussen onFact en je server werkt in één richting. Je kan documenten uit onFact naar je server zenden en updaten, maar niet vanuit je server naar onFact.

De koppeling met SFTP activeren

  • Ga rechtsboven in onFact naar je e-mailadres

  • Kies daar 'Apps en koppelingen'

  • Selecteer 'Alle apps en koppelingen'

  • Kies 'Synchronisatie en back-up met SFTP (eigen server)' en klik rechts op de groene knop 'Activeren'

Om de synchronisatie te starten, moet je de gegevens van je eigen server invoeren. Klik daarom op de gele knop 'Configureren'. Je komt nu op een scherm waar je één of meerdere SFTP-verbindingen kan toevoegen.

Klik rechtsboven op de groene knop 'SFTP verbinding toevoegen'. Er verschijnen nu enkele extra velden:

Noteer hier de technische gegevens van je serververbinding en klik op 'Opslaan'.

In onFact wordt nu gevraagd een map te kiezen op je server waarin je onFact-bestanden moeten belanden. In de geselecteerde map maakt onFact een mapje aan met je bedrijfsnaam en plaatst hierin per kalenderjaar de documenten. Selecteer de doelmap van je keuze en klik onderaan op de groene knop 'Huidige map selecteren'.

Let op! Als je hiervoor de hosting van je website gebruikt, let dan op dat je geen doelmap kiest die publiek toegankelijk is, om te vermijden dat al je onFact-bestanden voor iedereen zichtbaar zijn.

Je ziet nu een bevestiging dat je server gekoppeld is. Alle bestaande onFact-documenten worden na de instelling 1x naar de servermap gekopieerd en vanaf dat moment draait de koppeling in de achtergrond. Nieuwe documenten of wijzigingen aan bestaande documenten worden automatisch met je servermap gesynchroniseerd.

Last updated