Google Drive

Google Drive is een service voor bestandsopslag en synchronisatie die is gemaakt en wordt beheerd door Google. Met Google Drive kunnen documenten in de cloud worden opgeslagen en bestanden worden gedeeld.

Belangrijk: de koppeling tussen onFact en Google Drive werkt in één richting. Je kan documenten uit onFact naar Google Drive zenden en updaten, maar niet vanuit Google Drive naar onFact.

De koppeling met Google Drive activeren

  • Ga rechtsboven in onFact naar je e-mailadres

  • Kies daar 'Apps en koppelingen'

  • Selecteer 'Alle apps en koppelingen'

  • Kies 'Synchronisatie en back-up met Google Drive' en klik rechts op de groene knop 'Activeren'

Om de synchronisatie te starten, moet je de gegevens van je eigen Google Drive invoeren. Klik daarom op de gele knop 'Configureren'. Je komt nu op een scherm waar je één of meerdere Google Drives kan toevoegen.

  • Klik rechtsboven op de groene knop 'Google Drive toevoegen'

  • Geef deze Google Drive een naam (bv. Firmanaam onFact)

  • Duid aan op welke manier de mappen moeten gestructureerd worden in je Drive. Je krijgt daarbij drie keuzes:

Klik op 'Opslaan'. Je wordt nu omgeleid naar een loginscherm van Google, waar je je via je e-mailadres en wachtwoord moet identificeren. Je zal nu de melding zien dat onFact toegang wil tot je Google Account. Dit is noodzakelijk om de documenten vanuit onFact naar je Google Drive te sturen. Klik op 'Toestaan'.

In onFact wordt nu gevraagd een map te kiezen waarin je onFact-bestanden in Google Drive moeten belanden. In de geselecteerde map maakt onFact een mapje aan met je bedrijfsnaam en plaatst hierin per kalenderjaar de documenten. Selecteer de doelmap van je keuze en klik onderaan op de groene knop 'Huidige map selecteren'.

Staat de map van je keuze hier niet tussen? Maak ze dan eerst aan in je Google Drive.

Je ziet nu een bevestiging dat je Google Drive gekoppeld is. Alle bestaande onFact-documenten worden na de instelling 1x naar de Drive gekopieerd en vanaf dat moment draait de koppeling in de achtergrond. Nieuwe documenten of wijzigingen aan bestaande documenten worden automatisch met de Google Drive gesynchroniseerd.

Last updated