Hoe kan ik mijn bestaande klanten, producten, facturen, ... naar onFact migreren?

Ben je net gestart met onFact? Fijn! Als je al een tijdje aan het ondernemen bent heb je misschien al een uitgebreid klantenbestand of enkele facturen.

Klanten en producten kan je eenvoudig in onFact importeren. Deze bestaan vaak in Excel of CSV (een tabel) en kunnen we zo inlezen. Hiervoor is een importfunctie beschikbaar in onFact.

Facturen, offertes en andere documenten die opgemaakt zijn buiten onFact, zijn iets complexer. Dergelijke documenten bevatten basisgegevens hebben, verschillende lijnen, een pdf document, ... en dit past dus niet in een gewone Exceltabel. Elk (facturatie)programma gebruikt vaak zijn eigen indeling hiervoor. Een pdf-bestand, vaak de finale vorm van bv. de factuur, kan door een computer niet rechtstreeks uitgelezen worden (systeem weet op basis van een pdf niet wat bijvoorbeeld de klantnaam is, de lijnen, bedragen, ...).

Om de import van eerder aangemaakte documenten naar onFact te realiseren, zal je via onze API moeten werken. Als de verkoopfacturen in dat andere systeem aangemaakt worden, kan die info mogelijk uit dat systeem worden gehaald en via onze API weer (geautomatiseerd) in onFact ingevoerd worden. Op die manier zal je de opvolging van deze facturen in onFact kunnen doen, maar om dit tot stand te brengen zal je wel iemand moeten engageren die deze koppeling kan realiseren. De info over onze API is hier beschikbaar:

pageAPI

Last updated