Tweefactor authenticatie

De meeste online accounts gebruiken enkel een gebruikersnaam en een wachtwoord om je aan te melden. Dit wordt 'single factor-authenticatie' genoemd (of 1FA). Bij twee-factor-authenticatie of tweestapsverificatie (2FA), heb je dus een extra factor bovenop de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig om toegang te krijgen tot je account.

Je kan deze extra authenticatie ook activeren in onFact. 

- Ga daarvoor rechtsboven naar je e-mailadres in onFact.

- Kies 'Persoonlijke instellingen'.

- Klik rechtsboven op 'Activeer tweefactor authenticatie' en volg de weergegeven stappen:

Om deze authenticatie te kunnen gebruiken, moet je een authenticatie-app installeren. Een authenticatie-app leest informatie uit met je smartphone en bezorgt je een code. Deze code zal je invoeren om aan te tonen dat jij de gebruiker in kwestie bent. Gekende gratis apps hiervoor zijn Google Authenticator of Authy.

Bij het instellen van de 2FA in onFact krijg je een QR-code te zien. Deze code moet je scannen met de authenticatie-app. Zo wordt de app gelinkt aan jouw onFact account. De app genereert elke 30 seconden een nieuwe cijfercode. Tijdens het inloggen in je account, moet je na het ingeven van je gebruikersnaam en wachtwoord (eerste stap verificatie), deze cijfercode ingeven binnen de 120 seconden nadat ze gegenereerd is (tweede stap verificatie). Op die manier kan je enkel inloggen als je ook fysiek de smartphone bij hebt.

Persoonlijk wachtwoord

Om je persoonlijk wachtwoord (regelmatig) te wijzigen, klik je op de gele knop 'Veranderen' naast 'Wachtwoord sterkte'.

Je voert het nieuwe wachtwoord in en bevestigt dit nogmaals. Na 'Opslaan' kan je inloggen met je nieuwe wachtwoord. 

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons