Koppeling met Clearfacts activeren en facturen doorsturen

onFact biedt tal van mogelijkheden om facturen opgemaakt met onFact optimaal verder te verwerken in de boekhouding. Via deze koppeling kunt u eenvoudig vanuit onFact uw aan- en verkoopdocumenten doorsturen naar ClearFacts, van waar ze rechtstreeks in verschillende boekhoudprogramma's ingeboekt kunnen worden. ClearFacts heeft een koppeling met volgende boekhoudprogramma's:

 • WinBooks, 
 • Exact Online, 
 • Kluwer Expert-M, 
 • Sage BOB50, 
 • Adsolut,
 • Wings.

Koppeling activeren

 1. Surf naar www.onfact.be en open uw account.
 2. Ga via het menu rechtsboven naar 'Apps en koppelingen'.
 3. Activeer de koppeling 'ClearFacts: facturen doorsturen naar boekhoudpakket'.
 4. Klik op 'Instellingen' naast deze app.
 5. Klik op de groene knop om ClearFacts te openen en onFact toestemming te geven om een connectie te maken met uw account. 
 6. De koppeling is nu actief en documenten kunnen nu doorgestuurd worden. Verkoopdocumenten komen in de verkooplijst in ClearFacts, Aankoopfacturen komen in de lijst aankopen.

Documenten doorsturen

 1. Ga via het linkermenu naar 'Facturen'. Selecteer hier de facturen die u wil doorsturen. U kan gebruik maken van de filterfunctie rechtsboven om bijvoorbeeld enkel facturen van het vorige kwartaal weer te geven. 
 2. Via de blauwe knop 'Acties' rechtsboven kan u de geselecteerde facturen doorsturen naar ClearFacts. De verzending start en u zal per document een statusmelding krijgen. 
 3. In de tabel verschijnt nu in de ClearFacts-kolom een logo voor elk document dat succesvol doorgestuurd is. 
 4. Ga nu naar uw ClearFacts omgeving en keur de doorgestuurde documenten één voor één, of allen samen, goed voor verwerking. 

Koppeling voor boekhouders

Bent u een boekhouder en wil u individuele onFact accounts aan dossiers in ClearFacts linken? Uw klanten kunnen via hun eigen ClearFacts account de koppeling opzetten of u kan ook via uw eigen ClearFacts account verschillende onFact accounts linken. 

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons