Hoe werkt de "Omzet-, kosten- en winstplanning"?

Met deze planningstool krijgt u inzicht in het behalen van uw doelstellingen. Wanneer u bijvoorbeeld aan het begin van het jaar een doelstelling van €120.000 omzet wil verwezenlijken, wil u natuurlijk in de loop van het jaar regelmatig opvolgen of u op schema zit. Deze planningstool zal de jaardoelstelling converteren naar een maandelijkse doelstelling en de evolutie volgens deze maandelijkse doelstellingen weergeven. Een omzet-doelstelling van €120.000 per jaar komt overeen met €10.000 per maand. Aan het einde van de maand februari zal u €20.000 omzet moeten behaald hebben, wil u op schema zitten. De visualisatie geeft per maand in kleur en in percentage aan hoever u staat met het behalen van de doelstelling.

Meerdere doelstellingen toevoegen

U kan meerdere doelstellingen toevoegen voor omzet, kosten of winst. U kan bijvoorbeeld 'Pessimistische', 'Realistische' en 'Optimistische' doelstellingen aanmaken voor uw omzet en op basis hiervan bepaalde investeringen maken.

Planning voor omzet, kosten en winst

Niet in alle bedrijven is een doelstelling voor omzet relevant. Bijvoorbeeld: wanneer u producten aankoopt en doorverkoopt kan de omzet zeer hoog liggen, maar hiermee weet u niet veel over de winst. Daarom kan u ook een winstplanning toevoegen.

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons