Koppeling met btw-attest.be activeren

btw-attest

Bent u actief in de bouwsector? Dan bent u wellicht vertrouwd met de befaamde btw-attesten. Wanneer u werken verricht aan een woning ouder dan 10 jaar mag u een verlaagd btw-tarief van 6% aanrekenen. In dit geval moet u ook een btw-attest opmaken en bijvoegen bij de factuur. Dit attest moet ingevuld en ondertekend worden door de klant. De opvolging en verwerking van deze ondertekende attesten is voor vele ondernemers een tijdrovende bezigheid. De koppeling met btw-attest.be zal u hierbij veel tijd besparen:

 • Eenvoudig attesten aanmaken die online ondertekend kunnen worden
 • Attesten worden automatisch bij de factuur gevoegd
 • Er kunnen automatische herinneringen verstuurd worden voor nog niet ondertekende btw-attesten
 • Attesten kunnen zowel in het Nederlands als Frans aangemaakt worden
 • Ondertekende attesten kunnen eenvoudig geëxporteerd worden om bij de boekhouding te voegen

Starten in 7 eenvoudige stappen:

 1. Aanmaken van account op btw-attest: surf naar www.btw-attest.be en klik rechtsboven op de knop 'Aanmelden'. Maak een nieuwe account aan door uw bedrijfsnaam en e-mail in te vullen en een wachtwoord te kiezen.
 2. U kan nu reeds attesten beginnen aanmaken, maar het is best om eerst de bedrijfsgegevens in te stellen aangezien deze onderaan de attesten komen. Ga via de knop rechtsboven naar instellingen en update de bedrijfsgegevens.
 3. Maak in de instellingen ook onmiddellijk een 'API-key' aan (onder de bedrijfsgegevens) met naam 'onFact' om de koppeling te maken met onFact. Deze API-key geeft onFact toegang tot uw specifieke btw-attest.be.
 4. Log in in uw onFact account.
 5. Ga via het menu rechtsboven naar 'Apps en koppelingen' en activeer de koppeling met btw-attest.be. Klik op de nieuwe gele knop die verschenen is naast deze koppeling 'Instellingen' en plak hier de API-key vanuit btw-attest.be.
 6. De koppeling is nu actief. Wanneer u nu naar een factuur gaat ziet u aan de linkerzijde een extra tabblad voor de BTW-attesten. Met één klik op de knop maakt u een nieuw attest aan. Rechtsboven vindt u een link naar de klantenruimte om een attest te ondertekenen.
 7. Deze link moet u ook doorsturen naar uw klanten en dus opnemen in uw e-mailbericht wanneer u de factuur naar de klant stuurt. Dit kan door de tag %btwattest% op te nemen in de tekst van uw e-mail. Deze tag zal vervangen worden door een knop. Het is mogelijk om de standaardtekst van de e-mails aan te passen in de instellingen zodat deze button altijd beschikbaar is.

Bekijk hier ook de volledige video over de koppeling met btw-attest.be:

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons