Automatische betalingsverwerking via de CodaBox koppeling

Het controleren van betalingen is vaak een omslachtig werk. U moet inloggen in uw online-bankomgeving, verschillende beveiligingscodes overtypen en vervolgens manueel facturen vergelijken met de betalingen. Door uw onFact-account via CodaBox te koppelen aan uw bankrekening halen wij dagelijks voor u uw bankuittreksels op en vergelijken die via een slim algoritme met uw openstaande facturen. Als er een match gevonden wordt, wordt de betaling automatisch verwerkt en hoeft u zelf niets meer te doen. 

Om uw account te koppelen aan uw bankrekeningen moet u in het bezit zijn van een CodaBox abonnement. In sommige gevallen heeft uw boekhouder reeds voor u een abonnement afgenomen om uw bankuittreksels te verwerken in de boekhouding, in dit geval kan u hetzelfde abonnement gebruiken.

onFact account koppelen aan CodaBox abonnement

Om deze module te activeren volgt u volgende stappen:

  1. Ga via het menu rechtsboven in onFact naar 'Apps & koppelingen'.
  2. Activeer de koppeling 'CodaBox: rekeninguittreksels automatisch ophalen'.
  3. Klik op de knop 'Instellingen' naast deze koppeling.
  4. Vraag een CodaBox-token aan door op de groene knop te klikken. De token-aanvraag gebeurt op basis van uw btw-nummer, zorg er dus voor dat uw btw-nummer correct is ingesteld in de bedrijfsinstellingen. 
  5. Wanneer uw btw-nummer gekend is bij CodaBox en deze dienst beschikbaar is voor uw btw-nummer, ontvangt u een token via e-mail. Indien deze dienst niet beschikbaar is neemt u contact op met uw boekhouder of met CodaBox, afhankelijk van de feedback die u krijgt van ons systeem.
  6. Kopieer de token dat u via e-mail ontvangen heeft nu in het daarvoor voorziene veld en bevestig. De accounts zijn nu gekoppeld en u kan nu starten.
  7. Uw digitale bankuittreksels (CODA-bestanden) worden dagelijks opgehaald uit het CodaBox systeem en gekoppeld aan uw facturen. U kan ook manueel de uittreksels ophalen door via het linkermenu naar 'Betalingen' te gaan en bovenaan op de blauwe knop 'Vernieuwen' te drukken. 

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons