Korting voor contante betaling toekennen

Korting voor contante betaling of ook wel financiële korting genoemd, is een korting die u gaat toekennen aan de klant wanneer hij snel betaalt. Het is de keuze van de klant of hij van deze korting wil genieten en de factuur dus betalen voor een bepaalde datum, of pas later wil betalen zonder korting. De factuur krijgt dus twee vervaldata: de eerste is de vervaldatum tot wanneer de korting geldig is, de tweede is de klassieke vervaldatum waarop de factuur betaald moet worden. U kan bijvoorbeeld een korting van 2% toekennen wanneer een factuur betaald wordt binnen de 8 dagen, maar de factuur mag ook betaald worden binnen de 30 dagen zonder korting.

Om een korting voor contante betaling toe te kennen volgt u volgende stappen:

  1. U gaat via het menu rechtsboven naar 'Apps en koppelingen'.
  2. U activeert de app 'Korting voor contante betaling'.
  3. Optioneel kan u via de knop 'Instellingen' de standaardkorting en standaardtermijn instellen die gebruikt zullen worden voor alle nieuw aangemaakte facturen.
  4. Wanneer u nu via het menu links naar 'Facturen' gaat en een nieuwe factuur aanmaakt, zal u onderaan twee nieuwe velden zien staan. In het eerste veld kan u de korting ingeven (bijvoorbeeld 2%) en in het andere veld de dagen dat de korting geldig blijft. 

Onderschrift

Wil u op uw factuur iets extra vermelden over deze korting? Dan kunt u de tag %kvcb% gebruiken om de procentuele korting te vermelden en de tag %kvcb_datum% gebruiken om de uiterste betaaldatum te vermelden. Een voorbeeld:

	Wanneer u deze factuur betaalt voor %kvcb_datum% kan u van een korting van %kvcb% genieten.

Koppeling met Mollie

Wanneer u gebruik maakt van de koppeling met Mollie zodat uw facturen online betaald kunnen worden, zal de financiële korting automatisch toegepast worden. Wanneer de betaallink gebruikt wordt voor de vervaldatum voor de contante betaling zal het kortingsbedrag gebruikt worden, nadien het gewone totale bedrag.

De btw-berekening bij korting voor contante betaling

Wanneer een factuur een korting voor contante betaling bevat, is de maatstaf van heffing voor de btw steeds het totaalbedrag exclusief btw, maar met toepassing van de korting voor contante betaling.

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons