Gebruik structurele vermeldingen voor de betaling van uw facturen

Structurele vermeldingen zijn codes zoals "+++123/4567/89012+++" die uw klanten kunnen toevoegen aan betalingsopdrachten naar uw rekening. Deze codes kunnen vervolgens gebruikt worden om betalingen te koppelen aan een factuur. Structurele vermeldingen zijn veel accurater door hun vaste structuur en een wiskundig controlegetal achteraan de vermelding. Hierdoor wordt, wanneer er een structurele vermelding beschikbaar is, de betaling steeds aan de correcte factuur gekoppeld. Wanneer u enkel gebruikt maakt van factuurnummers is dit misschien wel herkenbaar voor menselijke ogen, maar niet voor een computer door bijvoorbeeld een extra spatie, een vergeten "0" in het nummer, ...

Alle facturen aangemaakt na de update van 14 december 2016 bevatten een code voor de structurele vermelding. Bij alle betalingen die worden ge├»mporteerd in onFact wordt er eerst een match gezocht op basis van de structurele vermelding, pas daarna op basis van het factuurnummer. Wil u dus overschakelen naar structurele vermeldingen? Dan is het enige wat u nog zelf hoeft te doen de code op uw documenten en in uw e-mails plaatsen. Dit kan door de tag %structurele_vermelding% te gebruiken in de tekst. De tag zal automatisch vervangen worden door de structurele vermelding van de factuur. 

Het standaard onderschrift op de factuur kan aangepast worden door:

  1. Via het menu rechtsboven naar 'Instellingen bedrijf' te gaan.
  2. Het tabblad 'Standaardwaarden documenten' te selecteren.
  3. Onderaan in de sectie 'Onderschriften' naast 'Facturen', 'Kassatickets' en/of 'Betalingsverzoeken' op 'Bewerken' te klikken en in de bestaande teksten de tag %structurele_vermelding% toevoegen.

Gelijkaardig kan u ook de standaard e-mailberichten aanpassen door:

  1. Via het menu rechtsboven naar 'Instellingen bedrijf' te gaan.
  2. Het tabblad 'E-mailinstellingen' te selecteren.
  3. Onderaan in de sectie 'Standaard e-mailberichten' naast 'Facturen', 'Kassatickets' en/of 'Betalingsverzoeken' op 'Bewerken' te klikken en in de bestaande teksten de tag %structurele_vermelding% toevoegen.

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons