Boekhouder account opzetten en samenwerken met klanten

In onFact is het mogelijk om als boekhouder of accountant een gratis speciale account op te zetten om uw klanten te ondersteunen. Met deze account kan u (mits toestemming) inloggen in de accounts van uw klanten om zo ondersteuning te geven bij vragen over bepaalde facturen of zelf facturen exporteren om te importeren in uw boekhoudsoftware. Het is mogelijk om in onFact facturen te exporteren in het Belgische E-FFF of UBL2.1 formaat waardoor u het manuele werk om de facturen in te geven kan beperken. 

1. Een account opzetten voor boekhouders

U kan eenvoudig een account aanmaken door te klikken op deze link. Na het invullen van uw bedrijfsnaam, e-mailadres en wachtwoord kan u starten met ondersteuning te geven aan uw klanten. Let op: het e-mailadres waarmee u zich registreert zal u later nodig hebben om aan uw klanten door te geven en kan niet meer aangepast worden. Gebruik dus een geschikt adres voor alle klanten die onder deze account vallen zoals bijvoorbeeld info@uwkantoor.be of onfact@uwkantoor.be.

2. Bestaande onFact gebruikers toevoegen aan uw account

Om toegang te krijgen tot bestaande onFact dossiers moet de klant zelf toestemming geven. Dit is een beveiligingsmethode zodat er geen gegevens gedeeld worden met onbevoegden. De klant voegt u toe als boekhouder in zijn account. Het documentatieartikel over het verlenen van de toegang kunt u openen via volgende link: Toegang geven aan uw boekhouder.

Het enige wat u hoeft te doen is uw geregistreerd e-mailadres samen met het artikel doorsturen naar uw klant.

3. Nieuwe onFact gebruikers aanmaken in uw account

U kan ook onmiddellijk accounts aanmaken voor uw klanten binnen uw boekhouderaccount en hier onmiddellijk support voor activeren. Op deze manier hoeft de klant zelf niets meer te doen en kan stap 2 uit dit artikel overgeslagen worden. 

De klant wordt via e-mail op de hoogte gebracht met de melding dat de account klaar staat en kan onmiddellijk inloggen. Na het inloggen moeten wel eerst nog de overige bedrijfsgegevens ingevuld worden zodat alle verplichte informatie op de documenten aanwezig is.

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons