Hoe kan ik de lay-out van mijn documenten aanpassen?

Er zijn twee manieren om de lay-out van de documenten aan te passen. Het is mogelijk om gebruik te maken van de personalisatiefunctie of om de programmeercode van de template rechtstreeks aan te passen. De personalisatiefunctie is het eenvoudigste om te gebruiken maar heeft niet zoveel mogelijkheden als wanneer de code aangepast wordt. Om de code aan te passen is wel technische kennis vereist.

Template personaliseren

Om de template van de documenten te personaliseren volgt u volgende stappen:

 1. Ga via het menu rechtsboven naar 'Bedrijfsinstellingen'.
 2. Klik op het tabblad 'Uiterlijk documenten'.
 3. Klik op de knop 'Personaliseren' onder een actieve template.
 4. Aan de linkerzijde kan u nu uw logo uploaden, de kleur van de tekst en balken aanpassen, en optioneel het klantnummer verbergen. Na het aanpassen van een instelling kan u op de knop 'Template vernieuwen' klikken om een voorbeeld te bekijken.

Wanneer het bestand van uw logo beschadigd is of niet het correcte formaat heeft zal onFact het logo niet kunnen verwerken. U kan contact opnemen met het support team om u verder te helpen. U mag onmiddellijk alle bestanden van uw logo in bijlage zetten zodat we u zo snel mogelijk kunnen helpen.

Code van de template aanpassen

Documenten in onFact worden dynamisch aangemaakt aan de hand van de verschillende instellingen en invoervelden. Het is daarom niet mogelijk om de lay-out op een eenvoudige manier aan te passen zoals bijvoorbeeld een Word document, de inhoud is immers voor elk document anders. De templates in onFact zijn geprogrammeerd in de programmeertalen HTML, CSS en Smarty. De code van de templates is aanpasbaar in elke onFact account en u kan deze (laten) aanpassen mits de nodige technische kennis aanwezig is. 

U kan steeds contact opnemen met onFact om uw lay-out voor u te programmeren. We kunnen aan de hand van uw instructies of aan de hand van een voorbeeldfactuur de lay-out aanpassen naar uw wens. We brengen u steeds vooraf op de hoogte van de programmeerkosten en u kiest vrijblijvend of u op dit aanbod ingaat. 

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:

 • Verwijderen van prijzen op de leveringsbonnen (gratis door onFact)
 • Extra bedrijfsgegevens op de documenten zetten zoals een erkenningsnummer of een tweede rekeningnummer (gratis door onFact)
 • Voettekst toevoegen (mogelijk extra kosten)
 • Een achtergrond instellen voor het document om zo bijvoorbeeld de huisstijl te versterken (gratis door onFact)
 • Een logo van een keuringsmerk onderaan de documenten toevoegen (mogelijk extra kosten)
 • De tabel op de factuur een andere opmaak geven (mogelijk extra kosten)
 • Elementen een andere positie geven (mogelijk extra kosten)
 • Een compleet andere lay-out (wellicht extra kosten)

Nog steeds hulp nodig? Contacteer ons Contacteer ons